Pierogi z mięsem i kapustą z sosem z czerwonego wina, boczkiem i tymiankiem

Pierogi z mięsem i kapustą z sosem z czerwonego wina, boczkiem i tymiankiem Pierogi z mięsem i kapustą nie bez powodu kojarzone są z tradycyjną polską kuchnią oraz specjalnościami mam i babć. Kto bowiem nie zna tego charakterystycznego, wyraźnego aromatu kiszonej kapusty, połączonego z zapachem doskonale przyprawionego mięsnego farszu?

Pomimo przywiązania do tradycji, pierogi z mięsem i kapustą nie zawsze musimy podawać w ten sam sposób. Producent ręcznie robionych pierogów - firma Jawo proponuje, aby podać je z sosem z czerwonego wina, boczkiem i tymiankiem. Jest to doskonały pomysł na oryginalny i elegancki obiad, jak również na romantyczną kolację we dwoje.

 

 


źródło: Pierogi z mięsem i kapustą JAWO z sosem z czerwonego wina, boczkiem i tymiankiem

Komentarze