Szaszłyk z różnych mięs z wędzonymi śliwkami i Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey


Szaszłyk z różnych mięs z wędzonymi śliwkami i Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey



 

Składniki:

8 kawałków polędwiczki wieprzowej ,bez błon (ok. 50 gr. każdy pocięty w grubą kostkę)

8 kawałków polędwicy wołowej, bez błon (ok. 50 gr. każdy pocięty w grubą kostkę)

Szpadki szaszłykowe

150 ml -Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey

48 szt. suszonych śliwek

12 cienkich plasterków boczku wędzonego

2 średniej wielkości cebula

Papryka świeża zielona i czerwona (umyte)

 


Sposób przygotowania: 

Dzień wcześniej namoczyć śliwki w Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey, a następnie zawinąć po dwie śliwki w jeden kawałek boczku. Paprykę pociąć w kwadraty 3x3 cm, a cebulę pociąć w poprzek na cztery części, szpadki namoczyć w wodzie i przekładać po kolei mięsa z warzywami i zawiniętymi śliwkami w boczku, grillować i dowędzić (najlepiej w wiórkach z beczek Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey)