Źródło korzyści – zmiękczacze i odżelaziacze firmy UST-M

Źródło korzyści – zmiękczacze i odżelaziacze firmy UST-MSektor HoReCa zużywa znaczne ilości wody. W hotelach ważna jest jakość wody w łazienkach użytkowanych przez gości. Spore ilości pochłaniają również urządzenia w hotelowej kuchni. W gastronomii woda potrzebna jest głównie do gotowania i przyrządzania potraw.

Idealna woda ze stacji zmiękczających

Jeśli twardość wody przekracza polską normę, najlepszym rozwiązaniem będzie zainstalowanie różnej wielkości stacji zmiękczających wodę, dostępnych w ofercie firmy UST-M. Takie rozwiązanie poprawia jakość wody, obniżając jej twardość. Dzięki miękkiej wodzie znika problem kamienia kotłowego. Przekłada się to na wydajną pracę urządzeń C.O. oraz równomierny dopływ wody do wszystkich odbiorników. Miękka woda poprawia smak przyrządzanych na jej bazie potraw, kawy czy herbaty, co z pewnością docenią goście hotelowi. Z pewnością zauważą oni także błyszczącą armaturę łazienkową i wyjątkowo czyste naczynia, ponieważ woda pozbawiona kamienia nie zostawia brzydkich osadów.

Popraw jakość wody z własnych ujęć

Największym problemem z wodą z własnych ujęć jest nadmiar żelaza. Jego duża ilość powoduje, że woda płynąca z kranów ma rudawe zabarwienie i nieprzyjemny zapach, psują się instalacje sanitarne. Odżelaziacz firmy UST-M, zainstalowany przy głównym zaworze, uzdatni wodę w całym budynku. Dzięki temu piec C.O. będzie właściwie funkcjonował, woda będzie przejrzysta, basen będzie funkcjonował bezawaryjnie, a obrusy w jadalni zachwycą nieskazitelną bielą.
- Zastosowanie zmiękczaczy oraz odżelaziaczy pozwala na wyeliminowania wielu późniejszych kosztów związanych z obecnością kamienia oraz nadmiarem żelaza w wodzie. Warto zainwestować w odpowiednią wodę – mówi Zofia Czechowicz, ekspert firmy UST-M.

Komentarze