Olej ryżowy Riso Scotti

Olej ryżowy Riso Scotti Olej ryżowy jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej, przede wszystkim w Chinach i Japonii, jak również w najbardziej ekskluzywnych restauracjach na całym świecie.

Z uwagi na niezwykle delikatny smak, odporność na wysokie temperatury oraz właściwości zdrowotne, olej ryżowy jest ceniony przez najznamienitszych szefów kuchni i gastronomicznych ekspertów.

Olej ryżowy Riso Scotti to produkt najwyższej jakości, adresowany do konsumentów o wysokich wymaganiach, którzy dbają o to, co jedzą - zarówno z punktu widzenia zdrowotnego, jak i smakowego. Marka Riso Scotti dba o najwyższą jakość produktów poprzez sprawowanie kontroli nad całym procesem produkcji: od ziarna ryżu do gotowej buteleczki oleju, na etapie uprawy, zbiorów, produkcji i dystrybucji.

Olej ryżowy idealnie podkreśla smak delikatnych smażonych mięs, owoców morza i warzyw. Produkt nadaje potrawom doskonałej chrupkości - jest idealny do przygotowywania domowych frytek. Olej ryżowy Riso Scotti ma subtelny smak, dzięki czemu doskonale nadaje się także do dań na zimno, jak również jako składnik sałatkowych dressingów. Olej z otrębów ryżowych to idealny komponent najsłynniejszych włoskich dań z wykorzystaniem ryżu, jak risotto z cukinią lub karczochami z dodatkiem białego wina, czy smażony ryż z owocami morza.