Pojemniki próżniowe superVAC

Pojemniki próżniowe superVAC Niemiecki producent innowacyjnego systemu do próżniowego przechowywania żywności, firma AWG, wprowadza na polski rynek produkty z serii superVAC.

Wnętrza

SuperVAC to nowoczesny system zapewniający dłuższe utrzymanie świeżości artykułów spożywczych. Jego technologia została oparta na procesie wytwarzania próżni wewnątrz naczynia poprzez odessanie z niego tlenu i zmianę ciśnienia.

Dzięki temu wyeliminowane zostają szkodliwe bakterie i drobnoustroje, co umożliwia nawet pięciokrotnie dłuższe przechowywanie żywności i zachowanie jej wartości odżywczych. Przestrzeń pozbawiona powietrza pozwala także na utrzymanie naturalnych walorów wizualnych, smakowych i aromatycznych jedzenia.

Każdy produkt z serii superVAC składa się z trzech podstawowych elementów: pojemnika, pokrywy i pompki próżniowej. Naczynia zostały wykonane z najwyższej jakości, niezwykle trwałego materiału o nazwie Makrolon i posiadają certyfikat ISO. Są dostępne w różnych wielkościach i kształtach. Obsługa systemu jest wyjątkowo prosta. Obejmuje nałożenie pokrywy na pojemnik, umieszczenie pompki na zaworze i odprowadzenie powietrza poprzez poruszanie tłokiem w górę i w dół.

Pojemniki superVAC zostały przystosowane do przechowywania żywności w lodówce lub zamrażalniku, w temperaturze do -40°C. Co ciekawe, umożliwiają także rozmrażanie, podgrzewanie i gotowanie potraw w kuchence mikrofalowej przy maksymalnej temperaturze 130°C. Dzięki temu doskonale nadają się do użytkowania zarówno w domu, jak i w pracy.

Naczynia próżniowe pozwalają na nieinwazyjne zachowanie świeżości przygotowanych wcześniej dań. Świetnie sprawdzają się w podróży, podczas letnich pikników, wyjazdów na działkę, a także górskich wojaży i wypraw łodzią. Są doskonałą alternatywę mrożenia i odpowiedzią na potrzeby osób aktywnie spędzających czas.