Filtry narurowe i wkłady uzdatniające Keller – gwarancja czystej wody
Filtry i wkłady marki Keller to wysokiej jakości produkty posiadające atesty PZH i aprobaty techniczne. Na tle konkurencji wyróżniają się bardzo wysoką wytrzymałością korpusów, zdecydowanie wyższą od wymogów norm europejskich.
W korpusach KELLER można stosować różne rodzaje wkładów do filtracji. Umieszczanie lub wymiana filtrów jest prosta i szybka, a ich budowa gwarantuje bezawaryjną pracę. Filtry mogą być stosowane pojedynczo lub łączone szeregowo, w zależności od jakości wody i potrzeb uzdatniania. Montuje się je na rurze doprowadzającej wodę zimną do mieszkania lub bezpośrednio przed urządzeniami AGD.
Rodzaje filtracji
Wkłady mechaniczne wykonane ze sznurka polipropylenowego lub włókniny polipropylenowej służą głównie do usuwania zanieczyszczeń stałych płynących w wodzie – usuwają piasek, muł, rdzę i inne zawiesiny, które powodują, że woda jest mętna. Filtry mechaniczne Keller o mikronażu od 5 do 100 um, charakteryzują się dużą chłonnością zanieczyszczeń dzięki swojej budowie. Wkłady z włókniny mają konsystencję pianki z bardzo dużą ilością mikroporów, a wkłady ze sznurka dzięki dokładnej technice nawijania są gęste i jednolite - ich równe nawinięcie gwarantuje wysoką jakość filtracji.
Dane techniczne wkładów mechanicznych marki Keller:
· bezpieczeństwo: włóknina polipropylenowa, z której produkowane są wkłady Keller jest odporna na działanie chemikaliów oraz rozwój mikroorganizmów
· odporne na wahania ciśnienia – zapewniają wysoką jakość filtracji również przy niskim spadku ciśnienia
· temperatura pracy: 2-45 ° C
· żywotność wkładów: 3-6 miesięcy, w zależności od jakości wody
W ofercie dostępne są również wkłady wielokrotnego użycia, wykonane z polipropylenu i siatki nylonowej, które można regenerować poprzez przepłukanie pod bieżącą wodą.
Wkłady z węglem aktywnym usuwają z wody chlor i inne niebezpieczne dla zdrowia rozpuszczalne substancje organiczne. Węgiel aktywny pochłania niektóre metale ciężkie i wiele lotnych związków organicznych, pestycydów i setki innych chemikaliów. Filtry z węglem aktywnym usuwają nieprzyjemny smak i zapach z wody. Najefektywniejsze są filtry węglowe z wkładem z aktywowanego węgla z łupin orzechów kokosowych, który ma podwyższoną zdolność filtrowania. Jego budowa zwiększa powierzchnię wchłaniania i filtracji.
Dane techniczne wkładów z węglem aktywnym marki Keller:
· temperatura pracy: 2-45 ° C
· żywotność wkładów: 3-6 miesięcy, w zależności od jakości wody
W ofercie marki Keller znajdują się także wkłady łączące filtrację mechaniczną z filtracją za pomocą węgla aktywnego. Zastosowane we wkładzie wysokiej jakości złoże filtrujące z węgla aktywnego z łupin orzechów kokosowych oraz włókniny polipropylenowej usuwa z wody pestycydy, fenol, benzen, węglowodory aromatyczne, substancje organiczne oraz zanieczyszczenia mechaniczne. Wkłady marki Keller usuwają do 99 proc. wolnego chloru z wody. Poprawiają również smak i zapach wody.