Gotowanie w parze ze zdrowiem

Gotowanie w parze ze zdrowiem Kolekcja garnków i naczyń kuchennych Bonnet marki Vittore Comforto składa się z 21 części, które pozwolą nam na zdrowe gotowanie. Wykorzystując dodatkowe salaterki, nakładkę do gotowania na parze oraz uchwyt z przyssawką zbudować możemy kombiwar, w którym bez trudu przygotujemy niskokaloryczne dania. Tak przygotowane warzywa nie tylko zachowają witaminy i składniki mineralne, ale również naturalny kolor i wyrazisty smak. Wykonane są ze stali nierdzewnej i przystosowane do różnego typu kuchenek, od tradycyjnych po ceramiczne i indukcyjne, dzięki temu zdrowe potrawy będą mogły zagościć na stole w każdym domu.

W procesie tradycyjnego smażenia wydziela się duża ilość nasyconych kwasów tłuszczowych, które podnoszą poziom cholesterolu we krwi i przyczyniają się powstania wielu chorób. Chcąc prowadzić zdrowy tryb życia musimy do minimum ograniczyć spożywanie szkodliwych tłuszczów. Nie oznacza, to jednak, rezygnacji z uwielbianych przez wielu smażonych dań. Doskonałym rozwiązaniem dla smakoszy chrupiącej skórki są patelnie ze specjalnie wykonanym dnem. Fakturowana powierzchnia naczynia minimalizuje wchłanianie tłuszczu, dzięki czemu smażone potrawy będą bardziej dietetyczne. Ciekawym rozwiązaniem są również brytfanny marki DayByDay ze stali nierdzewnej. Wyposażone są w ruszt, który sprawia, że nadmiar tłuszczu spływa na dno naczynia, dzięki czemu pieczone mięso zachowuje walory odżywcze, jest kruche i smaczne, a do tego nie przywiera do dna brytfanny.