Kulinarna wyprawa do Prowansji
Kuchnia południowej Francji słynie z naturalności potraw. Bazuje ona na owocach morza, rybach, ogromnej ilości świeżych warzyw oraz oliwie z oliwek. Dużą rolę w menu mieszkańców Prowansji odgrywają także aromatyczne zioła, takie jak rozmaryn, bazylia, tymianek czy kolendra.
Do najpopularniejszych dań regionu należy zaliczyć legendarne ratatouille (gulasz z duszonych warzyw), aromatyczną soupe au pistou (zupa pomidorowo-fasolowa z bazylią) oraz popularną na całym świecie lekką sałatkę nicejską.
Z myślą o amatorach smaków słonecznej Prowansji firma d\'aucy przygotowała wyjątkową propozycję - Warzywa na patelnię Nicea. Jest to starannie dobrana kompozycja słodkiej cukinii, kruchej fasolki szparagowej płaskostrąkowej, soczystej czerwonej papryki oraz zielonego kalafiora Romanesco. Wyjątkowy smak mieszanki podkreślają plasterki delikatnej marchwi, krucha cebula oraz ziarenka złocistej kukurydzy. Dzięki temu, że wszystkie warzywa zostały zamrożone bezpośrednio po zbiorach, zachowały swój niepowtarzalny aromat oraz walory odżywcze.