Sowa smaży rybę w Parku Handlowym Matarnia
Podczas pokazu wszyscy miłośnicy smaku odnajdą nowe kulinarne inspiracje.
Czasy, gdy gotowanie sprowadzało się do codziennego, żmudnego obowiązku gospodyń domowych minęły, miejmy nadzieję, bezpowrotnie. Od pewnego czasu obserwujemy w Polsce prawdziwy boom na gotowanie. Przyczyniła się do tego z pewnością obecność tego tematu w mediach i coraz większa świadomość społeczeństwa. Kulinarne programy i talent-show pokazują, że jedzenie nie jest wyłącznie koniecznością, lecz także przyjemnością, a gotowanie w domowym zaciszu to jednocześnie relaks i świetna zabawa. Gwiazdy w gazetach i programach śniadaniowych zdradzają swoje sposoby na wyśmienite dania. Gotują „na żywo”, z mężami, żonami i dziećmi. Jak grzyby po deszczu powstają blogi poświęcone gotowaniu. Dzięki osobom takim jak Robert Sowa, gotowanie zyskało nowe oblicze. Otwieramy się na nieznane nam smaki i kombinacje, chcemy urozmaicenia w codziennych potrawach, szukamy nowych przepisów i inspiracji.
Umiejętność gotowania jest też obecnie dużym atutem w relacjach towarzyskich; czymś, co wzbudza podziw i szacunek. Modne staje się wspólne gotowanie i spożywanie posiłków ze znajomymi. Co ważne, kuchenny fartuch i patelnia nie są już wyłącznie atrybutami skrzętnie skrywanymi w kuchennych szafkach. Panowie gotują wyśmienicie, co zwykle robi piorunujące wrażenie na płci przeciwnej.
Gotowanie jest naturalnie sztuką. W dodatku niełatwą. Dlatego, jeśli jest taka możliwość, warto uczyć się od najlepszych. Goście czerwcowego pokazu w Parku Handlowym Matarnia będą mieli okazję nie tylko spróbować wyjątkowych potraw autorstwa Roberta Sowy, ale także podpatrzeć kulinarne sztuczki mistrza i zaczerpnąć co nieco z jego bogatego doświadczenia.