Niezbędna na Święta
Do ekologicznej, kiszonej kapusty dodano w firmie Runoland zebrane w polskich lasach i ususzone grzyby leśne (25%). Stworzony w ten sposób produkt to doskonała baza do przygotowania tradycyjnych dań kuchni polskiej - bigosu, pierogów i uszek. Kapusta z grzybami to także świetny farsz do krokietów i pasztecików. Przed świętami Bożego Narodzenia w polskiej kuchni kapusta z grzybami jest niezastąpiona - zgodnie z tradycją może być choćby jednym z dwunastu dań na wigilijnym stole.
Warto też zwrócić uwagę na jej prozdrowotne właściwości: kwaszona kapusta z grzybami zawiera niemal wszystkie biopierwiastki i sporo witamin, dzięki czemu jest zdrowsza od kapusty surowej i gotowanej. Znajdziemy w niej solidną dawkę witaminy C i znaczną ilość witaminy B12 - potrzebnej do zachowania świeżości umysłu i dobrego samopoczucia.
Kiszona kapusta z grzybami z firmy Runoland to produkt ekologiczny. Przy uprawie kapusty nie stosowano żadnych środków chemicznych, a leśne grzyby pochodzą z ekologicznie czystych Borów Dolnośląskich.
Masa: 700g, cena: 8zł, producent: RUNOLAND Sp. J.