Szparagi w roli głównej

Szparagi w roli głównej

Na czym polega fenomen szparagów? To proste: warzywa te są niezwykle bogatym źródłem witamin B, B2, B6, C i K oraz składników mineralnych, takich jak kwas foliowy, sole potasowe, wapń, magnez, cynk, fosfor i żelazo. Wartości odżywcze, jakie zawierają w sobie szparagi sprawia, że działają one bakteriobójczo, chroniąc nas przed rozmaitymi chorobami. Warto dodać, że regularne spożywanie szparagów wpływa na pobudzenie oraz uregulowanie układu trawiennego, obniża ryzyko występowania nowotworów i chorób serca.

 

Miłośników, tych nietypowych warzyw, na pewno uszczęśliwi nowa propozycja restauracji Oto!Sushi, gdzie obecnie odbywa się prawdziwy Festiwal Szparagów.

 

California gold z polędwicą, szynką parmeńską lub tuńczykiem smakują wyśmienicie w towarzystwie szparagów. Do tego hosomaki ze szparagami i szparagowe futomaki w wersji z krewetkami czy małżami. Niezwykłych doznań smakowych dostarczy również Różowa Pantera ze szparagami. Pod tą oryginalną nazwą kryje się wyjątkowo kolorowa wersja maków z rzodkwią oshinko oraz ikrą latających ryb – tobico.

 

- Dlaczego postanowiliśmy uatrakcyjnić naszą ofertę szparagami? Klienci, uwielbiają próbować nowych smaków, często pytają nas o nowości i  eksperymenty, które ich zaskoczą – wyjaśnia Andrzej Lubowicki, współpwłaściciel reasturacji Oto!Sushi przy Nowym Świecie w Warszawie. – Połączenie szparagów z pełnowartościowymi rybami gwarantuje niezwykle zdrowy, a jednocześnie niskokaloryczny i lekkostarwny posiłek – bez względu na porę dnia, w której mamy na niego ochotę.

 

Zapraszamy!

 

 

Więcej informacji na:

http://www.oto-sushi.pl/

https://www.facebook.com/pages/OTOSUSHI/171241514129?ref=ts&fref=ts

 

 

 

 

Dodatkowe informacje:

Walk PR

Anna Konieczna

anna.konieczna@walk.pl

T. +48 22 657 22 76

M. +48 519 022 008