Wędliny z wyższej półki

Wędliny z wyższej półki

Mało szynki w szynce

Wędlina, która na pierwszy rzut oka zachwyca niezwykle różowym kolorem zwykle kryje w sobie szereg sztucznych barwników, które odpowiadają za jej atrakcyjny wygląd. Niestety w tego typu produktach próżno szukać mięsa, najczęściej zawierają one liczne substancje chemicznepoprawiająceich smak i zapach. Efektem spożywania produktów mięsnych wątpliwej jakości jest  m.in. nadciśnienie tętnicze, otyłość oraz wysoki poziom cholesterolu we krwi.

Na przekór stereotypom

Obok wyrobów mięsnych o niskiej jakości w sklepach znajdziemy również produkty, które będą w stanie sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagającychodbiorców. Oprócz atrakcyjnego wizualnie opakowania wyróżniają się one pełnią smaku i bogactwem aromatów. Na szczególną uwagę konsumentów poszukujących wysokiej jakości produktów zasługuje linia Premium marki Nove. Wyroby z tym logo tworzone są w oparciu o starannie wyselekcjonowane składniki oraz sprawdzone receptury. Unikalne i aromatyczne przyprawy sprawiają, że seria Nove Premium zachwyca nieprzeciętnym, wyrafinowanym smakiem. Nie znajdziemy tudodatku sztucznych barwników, glutaminianu sodu i polifosforanów.Produkty z liniiNovePremium powstają zgodnie z zasadami sztuki wędliniarskiej, do ich tworzenia wybierane są tylko najlepsze kawałki mięsa wieprzowego.

Zachęceni kolorowymiopakowaniami nierzadko podczas zakupów dokonujemy nietrafionych wyborów.Aby temu zapobiec niekiedy wystarczy poświęcić kilka minut i bliżej przyjrzeć sięetykietomwidocznym na oferowanych wyrobach. Za sprawą świadomie kupowanych, wysokiej jakości produktów, takich jak linia Nove Premium, każdy posiłek stanie się wyrafinowaną przyjemnością.

Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o. są częścią grupy Tican z siedzibą w Danii. Nove to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa  pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty EFSIS, BRC, IFS i QI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje stały Nadzów Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci.

Zakłady Mięsne "Nove" Sp. z o.o.

86-170 Nowe, Morgi 53
tel.: 48 52 332 83 81
fax: 48 52 332 83 80
e-mail:sekretariat@zmnove.pl

http://www.zmnove.pl