Rodzinna Książka Kucharska
Na co najmniej cztery ręce
To, że dzieci chętnie jedzą wszystko co słodkie, nie jest tajemnicą. Jednak nie wszyscy zdają sobie sprawę, jak wspólne przygotowanie posiłku wpływa na pobudzenie apetytu. Oczywiście temat nie jest zarezerwowany jedynie dla rodziców niejadków. Rodzinne gotowanie jest doskonałą formą spędzania wolnego czasu, daje możliwość rozwoju czynności manualnych dziecka, uczy nowych smaków, zachęca do eksperymentowania, tworzenia czegoś z myślą o innych… Niewątpliwe zalety można mnożyć w nieskończoność, zatem jeśli nie mamy w planie skomplikowanego posiłku, zaangażujmy w jego przygotowanie małych pomocników.
Na początek warto wypróbować coś prostego. Dzięki temu maluch nie zrazi się ogromem pracy, a i gwarancja sukcesu nie pozostanie bez wpływu na efekt końcowy.
źródło: Rodzinna Książka Kucharska – Pieczone Jabłka