BURGEROMANIA DOCIERA DO RESTAURACJI HOTELOWYCH
Danie przez ten czas nie bardzo się zmieniło – jego idea pozostaje taka sama. Ktoś przez przypadek może dodał ser czy dołożył bekon, ale generalnie burgery różnią tylko szczegóły: rodzaj i wielkość bułki, skład mięsa oraz sos wraz z dodatkami. Od pewnego czasu natomiast możemy zaobserwować jak ta wiekowa potrawa wchodzi na salony, by zadomowić się w menu restauracji hoteli ibis.
sycące, ale zdrowsze
Przez lata burger kojarzył się głównie z barami szybkiej obsługi: tłustym, niezdrowym jedzeniem spod znaku 1000 kalorii. Po wieku zsyłki na peryferia sztuki kulinarnej, ktoś odkrył, że danie to może dobrze wyglądać nawet w ekskluzywnym miejscu. Należy zadbać o odpowiednie pochodzenie składników, użyć jako dodatków świeżych warzyw, pomyśleć
o jakości sosów, i, co najważniejsze, dobrać odpowiednich dostawców wołowiny. Wiemy natomiast, że pierwszą Gourmet Burger Kitchen otwarto w Londynie w 2001 roku. Potem jak grzyby po deszczu pojawiły się kolejne bary serwujące ten sycący, przygotowany z naturalnych składników, choć nadal dość kaloryczny posiłek. Kolejnym krokiem jest opanowanie restauracji hotelowych, jak w przypadku oferty i-Burger w hotelach ibis. W wyniku kilku kluczowych zmian w podejściu do przygotowywania jego elementów burgery z synonimu fastfoodowego jedzenia, stały się daniem modnym i pożądanym nawet w trakcie romantycznej kolacji.
BUrger a resturacja
i-Burgery w restauracji hoteli ibis przygotowywane są według filozofii simple slow food. Mamy tu do czynienia ze stworzoną specjalnie na potrzeby oferty bułką, zarówno jeśli chodzi o recepturę, jak i wielkość. Podawana jest ona lekko puszysta w środku i delikatnie chrupiąca na zewnątrz, po uprzednim zgrillowaniu. Burgery natomiast, zawierają doskonałą wołowinę,
w tym aż 25% najlepszej, pochodzącej z krów rasy Angus. Warto dodać, że są one olbrzymie, gdyż każdy z nich to 200 gram mięsa. Również na nasze życzenie mięso zostanie wysmażone, tak jak najbardziej je lubimy. W menu znajduje się aż osiem wyśmienitych burgerów, w tym klasyczny i-Burger czy i-Cheese z doskonałą soczystą wołowiną, jak i bardziej ekstrawagancki, słodko-kwaśny i-Hawaii. Nie mogło zabraknąć również wegetariańskiej wersji: i-Veg
z polentą z warzywami. Szczególną popularnością wśród międzynarodowych gości, i tych chcących nasycić większy apetyt cieszy się natomiast i-Stefcio z podwójnym serem cheddar oraz sosem BBQ. Idealnie z modnymi ostatnio slow foodowymi burgerami będą komponować się orzeźwiające lemoniady i-Lemonades. Słodzone miodem, przygotowywane na miejscu, na bazie świeżych cytryn, ananasów lub malin niewątpliwie ugaszą każde pragnienie. Co więcej wszystkie burgery, dostępne są nie tylko na miejscu, ale i na wynos. Dania z oferty i-Burger znajdziemy we wszystkich hotelach ibis w Polsce
tj. w: Częstochowie, Łodzi, Kielcach, Poznaniu, Warszawie, Krakowie, Katowicach i Szczecinie.
Modne jedzenie i modne miejsce
Restauracje ibis kitchen w hotelach ibis Warszawa Stare Miasto, ibis Warszawa Centrum, ibis Warszawa Ostrobramska, ibis Kraków Centrum oraz ibis Poznań Centrum, nie tylko mają nowoczesne menu, alei kolorowe, przyjazne wnętrza, idealne na popołudniowe spotkania z przyjaciółmi. Oryginalny wystrój dzięki umiejętnemu połączeniu bieli, czerni i czerwieni z drewnianymi akcentami oraz grafikami na ścianach tworzy ciepły klimat miejsca i sprzyja interakcji między gośćmi. Dzięki temu odchodzi od tradycyjnego postrzegania restauracji w tego typu miejscach.