WĘDŹ, PIECZ, GRILLUJ - BROIL KING KEG 4000

WĘDŹ, PIECZ, GRILLUJ - BROIL KING KEG 4000

Wytrzymała, podwójnie stalowa obudowa jest tylko jednym z powodów dlaczego Broil King Keg jest najlepszym wyborem tradycjonalistów, chcących uzyskać autentyczny aromat grilla. Zaawansowana technicznie konstrukcja zapewnia zatrzymywanie ciepła wewnątrz - konwekcyjny styl grillowania przy nieporównywalnych temperaturach i zadziwiających rezultatach.


Ciesz się możliwościami jakie daje klasyczny grill węglowy. Opatentowana seria grilli Broil King Keg jest innowacyjna wśród grilli węglowych i oferuje wiele udoskonalonych rozwiązań, które dają jej przewagę nad tradycyjnymi grillami węglowymi oraz tymi w stylu „kamado". W odróżnieniu do większości ceramicznych grilli, korpus Broil King Keg wykonany jest z podwójnych ścianek, z wytrzymałej wysokiej jakości stali, wypełnionych izolacją. To zaawansowane technologicznie urządzenie bardzo dobrze utrzymuje ciepło wewnątrz, a grillowanie konwekcyjne jest gwarancją najlepszych rezultatów. Broil King Keg zapewnia niezwykłą kontrolę temperatury i łatwość użytkowania. Wystarczy tylko dodać węgiel, doprowadzić grill do wymaganej temperatury i pozwolić urządzeniu Keg zrobić resztę. Kolejną ogromną zaletą Kega jest to, że możesz grillować potrawy wymagające powolnego przyrządzania w niskiej temperaturze jak i te, które potrzebują prawdziwego żaru, wystarczy odpowiednie regulowanie odpowietrzników. Wyższa temperatura idealna jest do smażenia steków i innych kawałków mięsa. Jaki jest rezultat? Przepyszny, prawdziwy aromat grilla. W zależności czy jesteś doświadczonym użytkownikiem grilla gazowego i chcesz wypróbować możliwości grilla węglowego, bądź jesteś już zdeklarowanym entuzjastą grillowania na węglu, Broil King Keg jest produktem, w którym zakochasz się od pierwszego wejrzenia.




JAK TO DZIAŁA?

Unikalny kształt gwarantuje perfekcyjny obieg

temperatury tak ważnej w grillowaniu pośrednim,

zwanym też konwekcyjnym. Warstwa zewnętrzna

oddzielona jest od warstwy wewnętrznej stalowej izolacją gwarantując maksymalne zatrzymanie ciepła w środku, tym samym zwiększając efektywność.





WYPOSAŻENIE STANDARDOWE:


3,097 cm kw. całkowita powierzchnia grillowania

1,806 cm kw. podstawowa powierzchnia grillowania

Żeliwny ruszt

Średni chromowany ruszt

Duży precyzyjny wskaźnik temperatury

Zdejmowane półki boczne

Górny wentylator wykonany z żeliwa

Mechanizm pokrywy na zatrzask

Dolny wentylator wykonany z wysokiej jakości stali

Wytrzymały statyw z dużymi kółkami do łatwiejszego przenoszenia

Grill pokryty powłoką epoksydową

Izolowana obudowa z podwójnie walcowanej stali

Wytrzymała podstawa z dużymi kołami

Dwa wbudowane otwieracze do butelek na froncie